در حال حاضر اکثر وسایل و کتابهای اورجینال که در گوشه و کنار بازارهای ایران به چشم میخورند از چین خریداری شدهاند و سایتهای خرید از چین این امکان را برای ما فراهم میکنند که بتوانیم بهراحتی هر آنچه را که میخواهیم و در ایران پیدا نمیکنیم، با کمک شرکت حملونقل ایرانی بهصورت آنلاین خریداری کرده و انجام کارهای حمل آنها را بهجای سپردن به سایتهای چینی ارسال به ایران به همان شرکتهای حمل داخلی در کشورمان محول کنیم.
سایتهای خرید از چین
حتماً بارها اسم سایتهای خرید از چین را شنیدهاید و میدانید که دنیای اینترنت کاری کرده است که میتوانیم هر کالایی را مستقیماً از سایتهای چینی خرید کنیم و با حمل بار هوایی از چین هم کالا را در مقصد تحویل بگیریم. برای حمل بار میتوان از شرکتهای حمل ایرانی مثل مرلید یا پست هایی مثل DHL استفاده نمایید.
اگر از شما بپرسند چند تا از این سایتهای خرید از چین را نام ببرید، اولین سایتی که مثال میزنید علی بابا است. بله گروه علی بابا خودش صاحب ۴ تا سایت چینی خرید آنلاین میباشد، اما خیلی از سایتهای خرید هم هستند که هنوز با آنها آشنا نیستید.
پس برویم سراغ معرفی برترین سایتهای چینی که خیلی به کارتان میآید و میتوانید از شرکتهای حملونقل بخواهید تا کالاهای مورد نظرتان را از آنجا خریداری کنند و به ایران بیاورند:
AliExpress : علی اکسپرس، همانطور که از اسمش معلوم است، توسط علی بابا اداره میشود و جزء مشهورترین فروشگاههای خرید از چین است که به خریداران خارج از چین سرویس میدهد. در واقع علی اکسپرس مثل آمازون نیست که همه چیز را خودش به فروش برساند، بلکه بستری ایجاد کرده است که در آن خریداران با فروشندگان مرتبط میشوند. در این سایت از شیر مرغ گرفته تا جان آدمیزاد پیدا میشود. فقط توجه داشته باشید که اگر بخواهند این خریدها را خودشان بفرستند باید هفتهها و ماهها منتظر باشید، مگر اینکه با شرکت حملی مثل مرلید تماس بگیرید و از آنها بخواهید که کالایتان را زودتر برایتان حمل کنند.
Taobao : یکی از منابع اصلی خرید کتاب در چین می باشد و کافیست به آن مراجعه کنید تا کتاب مد نظرتان را پیدا کنید.
Joybuy :اگر دنبال برندهای دیجیتال معروف چینی مثل شیائومی میگردید، این سایت مرکز خریدی از آنها را در اختیارتان میگذارد خیلی راحت برند مورد نظرتان را جستجو کنید تا هر چیزی را که آن برند ساخته است،ا ببینید.
Banggood : اگر نمیتوانید به سایتهای جدید اعتماد کنید، بهسراغ وبسایتهای قدیمی بروید که سالهاست بهعنوان یک فروشگاه چینی در حوزههای مختلف فعالیت میکند. در این سایت که از سال ۲۰۰۴ کارش را آغاز کرده است، همه چیز به فروش میرسد و مزیت آن امکان استفاده از روشهای پرداخت مختلفی مثل Credit cards ، wire transfer و PayPal است.
Gearbest : از سایتهایی که برای خرید از چین بین مردم محبوبیت زیادی دارد، Gearbest است. خرید از این سایت برای دوستدارن لوازم الکترونیکی مثل گوشیهای هوشمند ،لپتاپ و ساعت هوشمند بسیار مقرون به صرفه است.
DHgate : یکی از سایتهای مفید برای خرده خریدهایی مثل جواهرات، کیف، محصولات شیائومی و … میباشد که در کشورهای زیادی دارای انبار است و به نقاط مختلف جهان خریدهایتان را ارسال میکند.
LightInTheBox : یکی از وبسایتهای فروش و تخفیف که در سال ۲۰۰۷ تأسیس شده، Lighlnthebox است. در صورت تمایل با گرینکارت و پیپال میتوان از این وبسایت که توانایی ارائه خدمات به بیش از ۲۰۰ کشور منطقه را دارد، خرید کرد. محصولات این وبسایت به سه گروه اصلی (مد، وسایل الکترونیکی، خانه و باغ ) طبقهبندی میشود.
DX : وبسایت Dx یا Dealextreme که از سال ۲۰۰۶ فعال بوده است، تخصص ویژهای در فروش محصولات الکترونیکی و لوازم خانگی دارد. این وبسایت از تلفن همراه گرفته تا جاروبرقی را بهطور مستقیم از انبار خود در هنگکنگ ارسال میکند.
هزینه کارگو چین به ایران چقدر است؟
همانطور که میدانید چین شهرهای زیادی دارد و زمانیکه بار خریداری میشود از آدرسهای مختلفی پیکاپ میشود؛ در نتیجه هزینه کارگو چین به ایران به شهرهای مبداء چین بستگی دارد.
هزینه کل حمل توسط شرکت حملونقل بر مبنای نوع کالا، نحوه ارسال، وزن، ابعاد کالا و مالیات و عوارض آن محاسبه میشود. برای نمونه هزینه حمل هوایی و دریایی از شنزن به ایران بصورت زیر است:
هزینه حمل هوایی از شنزن به ایران بین ۵۰ تا ۵۷ یوآن میباشد که ممکن است بر اساس بالا و پایین شدن وزن بار این مقدار تغییر کند. هزینه حمل دریایی برای کانتینر ۲۰ فوت چیزی بین ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ دلار و برای کانتینر ۴۰ فوت ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ دلار میباشد. با توجه به اینکه هیچگونه توافقنامهای برای تجارت آزاد بین چین و ایران بسته نشده است، به بار شما به احتمال زیاد مالیات و عوارض تعلق میگیرد.
خرید کم و آنلاین از چین
خیلیوقتها افراد میخواهند برای مصارف شخصیشان کالایی را از سایتهای چین خرید کنند و به ایران بیاورند. در اینگونه موارد بهتر است از شرکت حملونقل بخواهید که هم کار خرید را برایتان انجام دهد و هم وظیفه حمل را بر عهده بگیرد؛ چون سایتهای چینی معمولاً به ایران حمل بار ندارند و اگر هم داشته باشندخیلی طول میکشد تا آن را ارسال کنند. پس چارهای ندارید جز اینکه با یک شرکت حملونقل در ایران صحبت کنید تا بارتان را خریداری کرده و از چین به ایران حمل نماید. البته لازم به ذکر است که حتماً نباید شرکت مربوطه کار خرید را انجام دهد؛ خودتان هم میتوانید خرید کنید و فقط کار جابجایی و انتقال به ایران را به شرکت حمل بسپارید. در صورتی که شرکت حمل کار خرید را انجام دهد، یک مبلغی به هزینههایتان اضافه میشود.
خرید عمده از چین
گاهی شما برای خرید شخصی از چین اقدام نمیکنید، بلکه هدف شما خرید عمده از چین است و میخواهید به جرگه تاجران و تولیدکنندگان بپیوندید. در این شرایط باید چکار کنید؟ برای خرید عمده از چین شما باید از طرق مختلف یک فروشنده یا شیپر در چین پیدا کنید. با جستوجو در اینترنت، پرسوجو از آشنایان یا سفر به چین و خرید حضوری.
بعد از اینکه شماره شیپر را گرفتید، از فروشنده بخواهید یک proforma invoice برای شما که خریدار هستید (customer) ارسال کند. اگر بهعنوان یک خریدار پرفورما اینویس را تایید کردید، میتوانید درخواست نمونه کالا را به فروشنده بفرستید تا آن را برایتان ارسال نماید. چناچه کالا مورد پسند واقع شد یک مبلغی برای پیشپرداخت به فروشنده حواله میکنید و سفارش تولید عمده میدهید. در نظر داشته باشید که پرداخت میتواند بهصورت LC یا واریز مستقیم باشد.
پس از اینکه کالا به تولید انبوه رسید بار بر اساس ترم خرید و توافق بین فروشنده و خریدار بهصورتهای مختلفی مثل FOB ، EXW و CFR به ایران حمل میگردد.
سایتهای چینی ارسال به ایران
اینکه بهتر است خودمان خرید کنیم یا شرکت حمل، تجربه ثابت کرده است که برای خرید عمده و جزئی و وارد کردن آن به ایران، بهجای سایتهای چینی ارسال به ایران یک شرکت حمل ایرانی مثل مرلید را که در چین نماینده رسمی دارد، انتخاب کنید تا اگر بار در گمرک ایران به مشکل خورد، شرکت حمل آن را پیگیری کند. در غیر این صورت دسترسی به شرکت چینی حمل که قوانین ایران را بداند، امکانپذیر نیست و ممکن است نتوانید بار را از گمرک ترخیص کنید.