
- روش اصلی موفقیت در مصاحبه برقراری ارتباط دوستانه و جادویی با مصاحبهگر است
مصاحبه بهترین فرصت برای معرفی خود بهعنوان فردی قابلقبول است. در مصاحبه فرصت این را دارید که از انتخابها، ایدهها، تصمیمها و دستاوردهای خود دفاع کنید. مصاحبه فرصتی است که در آن میتوانید فرد مصاحبهکننده را بهخوبی متقاعد کنید که برای او، شما انتخاب مناسبی هستید و این اطمینان را به وی بدهید که هرگز از انتخاب خود پشیمان نخواهد شد. برای بسیاری از افراد نتایج مصاحبه از طریق بررسی رزومه و صحبت با فردی که مصاحبه میکند، تعیین میشود.
واقعیت این است که افراد بسیاری در مصاحبه پذیرفته نمیشوند. میزان رد شدن افراد در مصاحبه بسیار بیشتر از افرادی است که قبول میشوند. استانداردهای مصاحبه هر روز تغییر میکند، ولی آنچه اهمیت دارد این است که بسیاری از افراد نمیدانند که در هنگام مصاحبه اگر به سؤالات ناگفته مصاحبهگر پاسخ دهند، بیشتر احتمال دارد که موفق شوند.
روش اصلی موفقیت در مصاحبه برقراری ارتباط دوستانه و جادویی با مصاحبهگر است. اگر ارتباط بهخوبی برقرار نشود، علیرغم تجربه مصاحبهگر در درک تواناییهای شما، باز هم دلیلی ندارد که به شما اعتماد کند. در این صورت بهاحتمال زیاد برنده مصاحبه نخواهید بود. آنچه اهمیت دارد این است که بهراحتی میتوان در زمینههای مختلف ادعا کرد؛ اما تا زمانی که با مصاحبهگر روبهرو نشوید، درخواست مصاحبه شما فقط یک گزینه است که ممکن است از مرحله آخر یعنی اعتماد عبور نکند.
برقراری ارتباط با افراد، مانند صحبتکردن نیست که بهراحتی انجام شود. علیرغم علاقه شما به شروع گفتگو، اگر مخاطبتان علاقهای به صحبت نداشته باشد، هرگز ارتباط متقابلی رخ نخواهد داد. در این صورت ظاهراً میتوانید گفتگو را با موفقیت پیش ببرید ولی نمیتوانید اعتماد او را به خود جلب کنید. به همین دلیل هدف شما در این مصاحبه برآورده نخواهد شد.
برای درک بهتر لزوم برقراری ارتباط جادویی ابتدا باید با مراحل چهارگانه برقراری ارتباط آشنا شوید. با درک بهتر این مراحل، راحتتر میتوانید از دیگران پیشی بگیرید. برای ایجاد ارتباط باید جلبتوجه کرده و در فرد حس خوبی ایجاد کنید. در ادامه، کنجکاوی وی را برانگیزید و در نهایت اعتماد او را به خود جلب کنید. با پشت سر گذاشتن موفق مراحل چهارگانه میتوانید ادعا کنید که واقعاً ارتباط برقرار کردهاید.
توجه او را به خود جلب کنید
یکی از روشهای مؤثر برقراری ارتباط جلبتوجه است. بهجای تلاش غیرمعمول برای منحصربهفرد بودن، هدف خود را بر موقعیت فعلی متمرکز کرده و تلاش کنید در آن بدرخشید. به اصول و قوانین پایبند باشید. این حس را در فرد مصاحبهگر ایجاد کنید که میتوانید خود را با شرایط و فضای دیگر انطباق دهید. همچنین باید قدرت خودکنترلی داشته باشید. بهویژه زمانی که مصاحبه بهصورت مطلوب پیش نمیرود. البته این به معنای سرکوب کردن خود نیست. تلاش کنید در چنین شرایطی کاریزما داشته باشید تا بتوانید شرایط را به نفع خود پیش ببرید.
تصویر خوبی از خود در ذهن مخاطب بسازید
تلاش کنید از خود تصویر کاریزما باقی گذارید. برای اینکه تأثیر خوبی از خود بهجای گذارید، باید ویژگیهای خاصی را در طول مصاحبه از خود نشان دهید. همه اینها با حرکات مناسب و زبان بدن ایجاد میشود. ممکن است با گفتن مطلبی فوقالعاده، توجه مصاحبهگر را به خود جلب کنید؛ ولی فقط زمانی میتوانید تأثیر مثبتی بر مصاحبهگر داشته باشید که در کلام و رفتارتان نیز قابل دیدن باشد.
برای مثال، ممکن است در صحبت ادعا کنید که میتوانید خود را با ملاکهای آنها انطباق دهید. ولی اگر نتوانید در رفتار و کلامتان این موضوع را به مصاحبهگر نشان دهید، ادعای شما چیزی جز کلمات بیفایده، نخواهد بود. جلبتوجه دیگران و ایجاد تصویر خوب از خود در ذهن دیگران، در لحظه رخ میدهد و نیاز به زمان ندارد. در هنگام مصاحبه، مصاحبهگر میداند که هرآنچه در رزومه میبیند و هرآنچه از شما میشنود را باور نکند. در حین مصاحبه، با رفتار و صحبتهای خود به طور غیرمستقیم خود را به او معرفی میکنید.
علاقه و کنجکاوی مصاحبهگر را برانگیزید
در زمان مصاحبه، کنجکاوی مصاحبهگر فقط در یک مورد برانگیخته میشود. با برانگیختن کنجکاوی مصاحبهگر، برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه چیزهایی که در رزومه ننوشتهاید، قدرت خود را بیشتر میکنید. بیان کردن مطالبی که در رزومه نوشتهاید، باعث خستگی مصاحبهگر میشود. با این روش در همان لحظه توجه مصاحبهگر را از خود دور میکنید.
همچنین در زمان مصاحبه علت خود را برای انتخاب موقعیت کنونی بیان کنید. بهخاطر داشته باشید که توجه مصاحبهگر به کسی جلب میشود که بداند چه میخواهد و توانایی انجام چه کاری را دارد. برای عبور از این مرحله چارهای ندارید جز اینکه خود، توانایی و خواستههای خود را بهطور کامل معرفی کنید. در این صورت در پایان مصاحبه میتوانید نظر مصاحبهگر را جلب کنید.
اعتماد مصاحبهگر را جلب کنید
در این مرحله ارتباط برقرار میشود. بعد از اینکه او را علاقهمند به خود کردید، شروع به صحبت کنید. بر این تمرکز کنید که مصاحبهگر علیرغم موقعیت اجتماعی و ظاهری که دارد، به شما اعتماد کند. در این مرحله برای جلب اعتماد، باید صحبت را شروع کنید تا فرد بتواند به آنچه در درون شماست دست پیدا کند.